Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
Spanien

Resor till Spanien

Resor till Spanien

Det är allmänt känt att Spanien är en av de mest populära semesterdestinationerna i Sydeuropa. Detta Medelhavsland har en rik historia och härlig klimat som år efter år lockar många semesterfirare. På resor till Spanien också kan du ta del av ett rikt kulturliv. Kända konstnärer som Picasso, Goya och Dali har Spanien som hemland. I de stora städerna, som Barcelona, kan man se deras konstverk.
Resor till Spanien erbjuder  massor av trevliga hotell med all inclusive och billiga, trevliga lägenheter nära kusten, både på de vackra öarna och fastlandet.

De spanska öarna

Vi erbjuder massor av billiga resor till Spanien, och många har de vackra öarna som sitt favoritresmål. Framför allt semesterparadiset Teneriffa med sina fantastiska stränder och storslagna natur. Den 3700 meter höga vulkanen Pico del Tiede tornar upp sig över ön och är sannerligen en imponerande syn. Teneriffa är dessutom en skattefri zon, vilket gör att du kan göra riktiga fynd om du har planerat att semestershoppa.

En annan Kanarisk ö som likt den ovannämnda också är både vulkanö och skattefri zon är Gran Canaria. Här kan du bland annat roa dig med oändliga semesternöjen i playa del inglés eller besöka det fantastiska 4 kvm stora ökenområdet som ligger i anslutning till stranden i Maspalomas.

Utanför den spanska sydkusten ligger semesterön Mallorca som är en annan turistfavorit, med ett överflöd av vackra stränder och massor av historiska sevärdheter. Är du mer sugen på fastlandet bjuder bland annat Costa del Sol på en unik lyxig miljö där man inte höjer på ögonbrynen när en Porsche eller Ferrari glider förbi. Strosa runt i den vackra hamnen eller slå dig ner på en trevlig restaurang och njut av den oerhört goda spanska maten.

Ät gott i Spanien

Som framgår av denna korta beskrivning bjuder resor till Spanien på ett varierat semesterutbud. Denna variation gäller även det spanska köket som är helt annorlunda än det svenska. Här hittar du de mest varierande maträtter. En typisk spansk rätt är naturligtvis paellan; en jättegod risrätt fylld med kyckling och/eller skaldjur. Tapas kan man också hitta överallt. Tapas är små rätter som görs på alla möjliga olika ingredienser så som sardiner, oliver etc. Vid ett besök på en uteservering får du naturligtvis inte missa den supergoda och uppfriskande sangrian. Spanien är dessutom en av världens främsta vinproducenter, så här finns gott om möjligheter att prova goda viner.

Kort sagt, en solsemester i Spanien är fantastiskt och ett land som alla bör besöka någon gång, så... hasta pronto España! Eller, vi ses snart Spanien!

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
19ºC
21ºC
24ºC
28ºC
29ºC
30ºC
26ºC
24ºC
19ºC
17ºC
Min
8ºC
9ºC
11ºC
12ºC
15ºC
19ºC
21ºC
22ºC
19ºC
17ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.